Nova-Reha-logotip

9. in 10. maja se je v Portorožu odvijal 10. kongres delovnih terapevtov, ki so se ga udeležili tudi predstavniki našega podjetja.

Prvi slovenski invalidni potapljač na svetu Nino Batagelj pravi, da že majhna stopnička predstavlja težavo za gibalno ovirane osebe.

Konvencije Združenih narodov določajo, da morajo biti kulturne in rekreativne dejavnosti enako dostopne vsem. Rešitev za to so mobilne klančine ali kaj podobnega, ne pa improviziranje kot je pogosta praksa. Veliko težav bi se uredilo že z ustreznim informiranjem o dostopnih poteh za uporabnike invalidskih vozičkov.

Rampa je konstrukcija, ki ima naklon, po katerem se lahko osebe z omejeno mobilnostjo povzpnejo do vhoda v javna mesta ali stanovanjske zgradbe. Trenutno se veliko pozornosti posveča zmožnosti invalidov, da enakopravno uporabljajo storitve kot druge skupine prebivalstva, ki nimajo zdravstvenih težav in se dobro počutijo v stanovanjskih stavbah. Potrebo po gradnji klančin ureja zakon »O socialnem varstvu invalidov.«

irp3

Kot uporabnik invalidskega vozička prisegam na znamko Permobil že skoraj 20 let, katere ekskluzivno za Slovenijo prodaja Nova Reha. Osebno uporabljam voziček Permobil F5 Corpus VS, kateri ima 6 električnih funkcij: nagib hrbtnega naslona, nagib sedeža, višinsko nastavljiv sedež, kotno nastavljiv podnožnik, višinsko nastavljivi podnožnik in funkcija stojke.

V mesecu juniju se je na Ptuju odvijal mednarodni turnir v footgolfu, imenovan Slovenian Footgolf Open, 2022, ki spada med 16 največjih turnirjev na svetu.  Nova Reha podpira športni dogodek v obliki sponzorstva enemu od številnih članov Footgolf kluba Ptuj, Ianu Emeršiču, že vse od ustanovitve.

Kakšne vrste šport je footgolf?

Boris in Ian m

5. novica

Nova Reha predstavlja! Novi električni voziček podjetja Permobil, M1, sedaj tudi na voljo v Sloveniji!

6. novica

Nova Reha predstavlja! Novi električni voziček podjetja Permobil, M1, sedaj tudi na voljo v Sloveniji! Leto 2021 se počasi bliža h koncu in zelo smo veseli, da lahko nanj pogledamo s ponosom, da smo doprinesli marsikaj dobrega. Seveda brez podpore in zaupanja naših cenjenih strank, ne bi uspeli doseči vsega tega, kar smo in, kar nam je omogočilo, da smo lahko tudi to leto naredili še nekaj več.

7. novica

Sem Nejc Verbek in imam cerebralno paralizo. Za premikanje uporabljam električni voziček Permobil F5 Corpus VS, ki mi omogoča večjo samostojnost. Voziček ima 6 funkcij in sicer: dvig sedeža, nagib hrbtnega naslona, nagib sedeža, kateri se lahko nagiba nazaj in naprej, nastavitev kota podnožnikov, nastavitev višine podnožnikov in električni pomik v stojo. Najpomembnejša pa mi je prav zadnja funkcija, torej funkcija stojke, saj lahko z njo brez težav spremljam nogometno tekmo na stadionu in navijam za svoj klub – NK Maribor!

8. novica

Nova Reha ponuja široko paleto različnih invalidskih električnih skuterjev. Od najmanjših, do največjih.

1. novica

Poletje je čas festivalov. In tudi naše, najstarejše mesto v Sloveniji, mesto Ptuj, ima svojega. Festival Arsana. Festival Arsana ljudem ponuja marsikaj. In ne samo obiskovalcem. Ponuja tudi priložnost mladim, talentiranim glasbenikom, da se pokažejo širši publiki, saj ima zato prav poseben oder – Oder mladih!

2. novica

Naš slogan je tisti, ki nam je glavno vodilo pri opravljanju našega dela ter odnosa do cenjenih strank.

Ukvarjamo se s prodajo, servisom, izposojo in izdajo medicinskih pripomočkov.

4. novica

Švedski proizvajalec električnih vozičkov je eden izmed vodilnih na svetu. Leta 1967 ga je ustanovil dr. Per Uddén, ki je bil odkrit zagovornik oseb s posebnimi potrebami. Vodila ga je strast, da je našel nove rešitve za težave, ki jih je imel pri svojem delu.

5. novica

Na spletni strani mojaPot.net | Za mobilnost invalidov, najdete intervju z našim direktorjem, Borisom Šmigocem, kateri se je razgovoril o začetkih našega podjetja, o naši ponudbi (ponujamo električne vozičke, električne skuterje, pogonske enote, rampe, invalidske postelje, pripomočke za kopalnico, posebne blazine,…).

Nova-reha-logo-noga

Nova Reha, d.o.o.
Mlinska cesta 1A
2250 PTUJ

IZPOSOJA, IZDAJA IN SERVIS
zzzs

KONTAKT
E-pošta: ,

Stacionarni telefon:
+386 (0)2 782 01 06
Faks: +386 (0)2 782 01 06
Mobilni telefon: +386 (0)70 749 973
Servis: +386 (0)70 407 779; +386 (0)70 993 302;
+386 (0)41 449 954

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev