Nova-Reha-logotip

Spoštovani poslovni partnerji,

ob zaključku poslovnega leta bi se vam rad iskreno zahvalil za sodelovanje z nami. Skupaj z vami tudi mi premagujemo ovire in rastemo.

Ob toplini božičnih praznikov, ob svetlobi novega leta, vam želim obilo osebne sreče in poslovnih uspehov.

Direktor, Boris Šmigoc

 Čestitka

V sredini novembra je imelo naše podjetje predstavitev invalidskih vozičkov in medicinskih pripomočkov v Kulturnem domu Zgornja Korena. Dogodka so se udeležili številni posamezniki, bodisi, da sami potrebujejo tovrstne pripomočke ali jih potrebujejo za svoje bližnje. Branko Šmigoc, ustanovitelj in lastnik podjetja je prisotne nagovoril, predvsem pa poudaril njihovo poslanstvo, ki ga izvajajo že štirinajsto leto.

Slogan podjetja »Skupaj premagujemo ovire« je tisti, ki nam je glavno vodilo pri opravljanju našega dela ter odnosa do cenjenih strank. Ukvarjamo se s prodajo, izdajo, izposojo in servisom medicinskih pripomočkov. V prvi vrsti želimo ljudem, ki imajo različne težave v gibanju, ponuditi rešitve, s katerimi bodo zagotovo pridobili na kvaliteti pri opravljanju bolj ali manj vsakodnevnih opravil, ter se jim bo s tem posledično izboljšala kvaliteta samega življenja. Lahko so te rešitve v obliki vrhunskih medicinskih pripomočkov, servisa le-teh ali v strokovnem nasvetu. Smo konstantno v koraku s časom ter svojim strankam nudimo najnovejše in najboljše rešitve.

V septembru, natančneje med 13. in 16., se je del ekipe Nove Rehe udeležil tradicionalnega sejma medicinsko tehnične opreme v Düsseldorfu. Na omenjenem sejmu je poudarek predvsem na tehnični opremi za osebe s posebnimi potrebami, kot so: električni vozički, električni skuterji, ročni vozički na aktivni pogon, naprave za razgibavanje, negovalne postelje, blazine in še mnogo drugega.

Vsem uporabnikom naših električnih vozičkov in električnih skuterjev, ki so subvencionirani preko ZZZS-ja, pripada redni letni servis. To je tudi zahteva ZZZS-ja, da ne nastajajo nepotrebni višji stroški. Torej, če je od nakupa minilo že več kot leto dni ali se bližate temu datumu,  je nujno potrebno, da pokličete našo servisno službo in se naročite za redni servis. Na ta način boste zagotovili brezhibno delovanje električnega vozička ali električnega skuterja, predvsem pa varno in udobno vožnjo z njim.

V Sloveniji je omogočena izposoja medicinskih pripomočkov na ZZZS Naročilnico. Na tej spletni strani si lahko ogledate, kaj je možno pri nas dobiti preko ZZZS Naročilnice: https://www.novareha.si/storitve/izposoja-in-izdaja. Izposojo vam lahko predpiše osebni zdravnik, kateri ima tudi kompetence, da oceni, če ste do določenega medicinskega pripomočka upravičeni ali ne. Izdelke si je možno tudi samoplačniško izposoditi.

Najbolj popularni izdelki, katere si lahko pri nas izposodite, so:

- voziček na ročni pogon – standardni (ZZZS šifra: 1221030504) – ta voziček je zložljiv tako, da se ga da pospraviti v vsak avtomobilski prtljažnik. Je kovinski. Ima nastavljive ročaje, zložljive podnožne plošče, odstranljive podnožnike, kromirane pogonske obroče,…

- navadna negovalna postelja (ZZZS šifra: 1812060519) – postelja je železna in ima ročno nastavljivo vzglavje,

- električna negovalna postelja – postelja ima tri električne funkcije: dvig celotne postelje, dvig vzglavja in dvig spodnjega dela (za noge),

- navadno hoduljo (ZZZS šifra: 12060305012) – hodulja je iz aluminija, zložljiva, višinsko nastavljiva in lahka,

Uporabniška izkušnja udeleženke Tatjane Drevenšek z Novo Reho. »Ko so nam iz bolnice sporočili, da nam bodo v popoldanskem delu dneva pripeljali domov mamo, ker so vse naredili, kar je v njihovi moči, in je od prihoda v bolnico postala in ostala nepokretna, smo bili v šoku. Nemudoma smo klicali na Novo Reho in jim sporočili stanje. Bliskovito so odreagirali in še v istem dnevu pripeljali domov električno posteljo, trapez in invalidski voziček.

9. in 10. maja se je v Portorožu odvijal 10. kongres delovnih terapevtov, ki so se ga udeležili tudi predstavniki našega podjetja.

Prvi slovenski invalidni potapljač na svetu Nino Batagelj pravi, da že majhna stopnička predstavlja težavo za gibalno ovirane osebe.

Konvencije Združenih narodov določajo, da morajo biti kulturne in rekreativne dejavnosti enako dostopne vsem. Rešitev za to so mobilne klančine ali kaj podobnega, ne pa improviziranje kot je pogosta praksa. Veliko težav bi se uredilo že z ustreznim informiranjem o dostopnih poteh za uporabnike invalidskih vozičkov.

Rampa je konstrukcija, ki ima naklon, po katerem se lahko osebe z omejeno mobilnostjo povzpnejo do vhoda v javna mesta ali stanovanjske zgradbe. Trenutno se veliko pozornosti posveča zmožnosti invalidov, da enakopravno uporabljajo storitve kot druge skupine prebivalstva, ki nimajo zdravstvenih težav in se dobro počutijo v stanovanjskih stavbah. Potrebo po gradnji klančin ureja zakon »O socialnem varstvu invalidov.«

irp3

Kot uporabnik invalidskega vozička prisegam na znamko Permobil že skoraj 20 let, katere ekskluzivno za Slovenijo prodaja Nova Reha. Osebno uporabljam voziček Permobil F5 Corpus VS, kateri ima 6 električnih funkcij: nagib hrbtnega naslona, nagib sedeža, višinsko nastavljiv sedež, kotno nastavljiv podnožnik, višinsko nastavljivi podnožnik in funkcija stojke.

V mesecu juniju se je na Ptuju odvijal mednarodni turnir v footgolfu, imenovan Slovenian Footgolf Open, 2022, ki spada med 16 največjih turnirjev na svetu.  Nova Reha podpira športni dogodek v obliki sponzorstva enemu od številnih članov Footgolf kluba Ptuj, Ianu Emeršiču, že vse od ustanovitve.

Kakšne vrste šport je footgolf?

Boris in Ian m

5. novica

Nova Reha predstavlja! Novi električni voziček podjetja Permobil, M1, sedaj tudi na voljo v Sloveniji!

6. novica

Nova Reha predstavlja! Novi električni voziček podjetja Permobil, M1, sedaj tudi na voljo v Sloveniji! Leto 2021 se počasi bliža h koncu in zelo smo veseli, da lahko nanj pogledamo s ponosom, da smo doprinesli marsikaj dobrega. Seveda brez podpore in zaupanja naših cenjenih strank, ne bi uspeli doseči vsega tega, kar smo in, kar nam je omogočilo, da smo lahko tudi to leto naredili še nekaj več.

Nova-reha-logo-noga

Nova Reha, d.o.o.
Mlinska cesta 1A
2250 PTUJ

IZPOSOJA, IZDAJA IN SERVIS
zzzs

KONTAKT
E-pošta: ,

Stacionarni telefon:
+386 (0)2 782 01 06
Faks: +386 (0)2 782 01 06
Mobilni telefon: +386 (0)70 749 973
Servis: +386 (0)70 407 779; +386 (0)70 993 302;
+386 (0)41 449 954

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Več

Potrditev